Consumul de benzină Chevrolet Aveo în diferite condiții de condus. Consumul de benzină Chevrolet Aveo în diferite condiții de condus Consum Aveo 1.4 (2022)

Multe mașini Chevrolet au fost considerate de multă vreme populare, sunt economice, confortabile și au multe caracteristici la un preț mic. Consumul de combustibil la Chevrolet Aveo confirmă opinia șoferilor că acest cal, până la urmă, este cât se poate de economic?

Desigur, nu este de mirare că acest lucru este important pentru mașinile de acest nivel, deoarece nu toată lumea își poate permite întreținerea și utilizarea mașinii. Dar, în același timp, fiecare proprietar de mașină și-ar dori să o îmbunătățească sau să o modernizeze, astfel încât timpul petrecut la volan să aducă doar plăcere.

MotorConsum (traseu)Consum (oraș)Consum (ciclu combinat)
1.2 Ecotec (benzină) 5-mech, 2WD4,6 l/100 km7,1 l/100 km5,5 l/100 km

1.4 Ecotec (benzină) 5-mech, 2WD

4,9 l/100 km7,7 l/100 km5,9 l/100 km

1.4 Ecotec (benzină) 6-auto, 2WD

5,4 l/100 km9 l/100 km6,8 l/100 km

1.6 Ecotec (benzină) 5-mech, 2WD

5,3 l/100 km8,9 l/100 km6,6 l/100 km
1.6 Ecotec (benzină) 6-auto, 2WD5,6 l/100 km10 l/100 km7,2 l/100 km

Consum real de combustibil.

După cum arată recenziile, Chevrolet Aveo T 250 consumul de combustibil la 100 km în oraș nu depășește 9 litri. Acesta este considerat un indicator destul de economic. În ciuda faptului că acest sedan are caracteristici tehnice bune, are în continuare câteva modele îmbunătățite. Acestea au o serie de aparate noi și sunt puțin mai confortabile decât modelul original.

Consumul de combustibil Chevrolet Aveo pe autostradă nu depășește 6 litri. Aceste date sunt mai mult decât încurajatoare, deoarece pe pistă mașina se mișcă aproximativ cu aceeași viteză, fără porniri bruște, frânări și alte lucruri, acest lucru ajută la obținerea unor turații stabile ale motorului și un consum optim de combustibil. Într-o perioadă în care consumul de combustibil Chevrolet Aveo în oraș este mai mare din cauza turațiilor instabile ale motorului, care în cele din urmă duc la un consum mare de combustibil.

Trebuie avut în vedere faptul că consumul de benzină al Chevrolet Aveo 2012 la 100 km este afectat și de obiceiurile de condus, de condițiile drumului și de un număr mare de aparate electrice care umplu caroseria.

.

Consumul de benzină Chevrolet Aveo în diferite condiții de condus. Consumul de benzină Chevrolet Aveo în diferite condiții de condus Consum Aveo 1.4 (1)

Cum să reduceți consumul de combustibil.

Înainte de a cumpăra o mașină, trebuie să înțelegeți singur câți bani personali puteți cheltui pe întreținerea mașinii pe an. Folosiți aceste date atunci când cumpărați, astfel încât propria mașină să nu devină o plăcere costisitoare și probleme constante pentru dvs. Dacă mașina dvs. depășește consumul de benzină Chevrolet Aveo, atunci avem câteva sfaturi pentru a vă ajuta să economisiți bani.

Câteva sfaturi pentru a vă ajuta să economisiți bani la mașina dvs:

 • Dacă, dintr-un motiv oarecare, consumul de combustibil al mașinii tale este mai mare decât ar trebui, asigurați-vă că îl verificați în cabină sau cu un mecanic bun pentru posibile avarii care fac ca calul să mărească consumul real de combustibil la un Chevrolet Aveo cu 100 km.
 • Nu economisiți la reparații, deoarece acest lucru poate duce la o serie de noi defecțiuni care vă vor distruge Chevrolet.
 • Nu economisiți benzină și alimentați-vă mașina numai cu combustibil de înaltă calitate, acest lucru va stabiliza consumul mediu de combustibil la un Chevrolet Aveo (automat).
 • Fii atent la drum, evita un stil de condus dur, astfel masina ta va rula la viteza optima tot timpul si nu va consuma mai mult combustibil decat are nevoie. Obiceiurile bune de condus vă vor ajuta, de asemenea, să vă protejați Chevrolet Aveo de defecțiuni și costuri neașteptate.

Conţinut

Pentru prima dată, mașina de oraș subcompactă Chevrolet Aveo, al cărei design a fost dezvoltat de studioul italian ItalDesign, a fost introdusă în 2002, în trei stiluri de caroserie simultan: un sedan și un hatchback în versiuni cu 3 și 5 uși. Mașina a fost vândută pe scară largă în întreaga lume de multe companii care fac parte din concernul GM sub diferite denumiri: Chevrolet Lova / Calos, Daewoo Calos, Pontiac Wave, Holden Barina etc.

În 2008, a apărut o versiune restilizată a Chevrolet Aveo, care a primit indexul T250. S-a diferențiat de versiunea anterioară printr-un ușor lifting al părții frontale, precum și prin motoare mai puternice și mai ecologice.

Din 2011, a început producția celei de-a doua generații Chevrolet Aveo T300. Mașina a primit un design complet nou, mai agresiv, cu optică originală, un tablou de bord inovator, precum și o nouă gamă de sisteme de propulsie, inclusiv un diesel de 1,3 litri.

Chevrolet Aveo 1 generație 1.2

Motorul de bază pentru Chevrolet Aveo este un motor de 1,2 litri pe benzină, aspirat natural, cu injecție. Dezvolta 72 CP. si un cuplu de 104 Nm. Unitatea de putere are un aranjament cu supape în cap și doi arbori cu came și este agregată doar cu o transmisie mecanică cu 5 trepte.
Din 2008, a fost instalat un motor mai puternic, cu un design similar, care dezvoltă o putere de 84 CP. si un moment de 114 Nm. De asemenea, nu este disponibilă doar o transmisie mecanică pentru acest motor, ci și o automată cu 4 benzi.

Consum de benzină Chevrolet Aveo 1,2 la 100 km. Recenzii

 • Alexei, Kemerovo. Initial am vrut sa iau Renault Logan, fie nou in baza de date, fie cu kilometraj redus, dar dotari mai bogate. Dar unul nou ar mai trebui să meargă pe credit, așa că când am dat peste o reclamă pentru vânzarea Chevrolet Aveo 1.2 în 2007, m-am hotărât să-l iau. Un motor de 1,2 litri nu este rău, dar consumul lui nu este atât de mic - în orașul meu din orașul meu este de 8 - 8,5 litri, iarna până la 10 litri. Pe autostradă la 120 km/h se obțin până la 6,5 ​​litri. Lew, apropo, este benzina a 92-a, trage normal.
 • Egor, Kosh-Agach. Mi-am cumpărat Chevrolet Aveo în 2007 în salon, apoi prețul a fost de 300 de mii. pentru că Aveam de gând să călătoresc în principal doar în oraș, nu am văzut rostul să iau un motor puternic și am ales o versiune cu motor de 1,2 litri. A fost greșeala mea - motorul este prea slab chiar și pentru o mașină atât de mică, începe să tragă de la 4000 rpm, a depăși este un lucru extrem. Deși consumul este mic - 5,5 litri pe autostradă, până la 7,5 litri în oraș - dar asta dacă conduci calm, ca un pensionar.
 • Fedor, Izhevsk. Chevrolet Aveo, 1.2MT, începând cu 2005 Mi-am cumpărat o mașină la vârsta de un an și jumătate, dar cu o autonomie de 30 de mii de km. Am patinat pe el aproape cinci ani - a trebuit să mă chinuiesc cu reparații, dar adesea ieftine, așa că e în regulă. Dar în ceea ce privește consumul, oricât m-aș strădui, nu l-am putut reduce - dacă conduci normal și abia te plimbi, atunci mai puțin de o duzină nu iese în oraș.
 • Vitali, Novosibirsk. După 5 ani de proprietate asupra celor „zece”, am decis să punctez pe industria auto autohtonă și să iau, deși o mașină folosită, dar străină. Deoarece erau doar 200 de mii de bani, existau două opțiuni: fie o japoneză FOARTE folosită sau germană, fie nu mult, ci o clasă mai proastă, precum Logan. Dintre opțiunile demne, am găsit un Aveo în 2005, cu un motor de 1,2 litri și un kilometraj de 89 mii. Motorul nu este rău, pornește chiar și pe ger -30, deși pe vreme atât de rece consumul ajunge la 11 litri, dar vara nu mai mult de 8 l / 100 km.
 • Nikita, Sankt Petersburg. Chevrolet Aveo, 2007, 1.2MT. Cumparat in 2011. Potrivit hodovke și caroserie, totul este în regulă, motorul este foarte slab, dar așteptarea a ceva supranatural de la 1.2 este o prostie. Este foarte greu de depășit, chiar și prost să depășești des. Consum - autostrada 6-6,5 oras - 8-9.
 • Maxim, Barnaul. Ce să spun - Aveo cu motor de 1200 cmc nu este o mașină pentru curse. Având în vedere doar 72 de cai și o cutie cu raporturi de viteză reduse care este complet nepotrivită acestui motor, mașina circulă normal doar când este mai mare de 2500-3000 rpm. În ceea ce privește consumul – depinde foarte mult de cât de mult accelerezi motorul. În modul silențios pe autostradă, îl puteți aduce până la 5,5 l / 100 km, dar iarna în oraș această cifră va fi de 11,5 litri.
 • Marat, Kazan. Înainte de asta, am condus un vechi „Avechka” cu motor 1.4, începând cu 2003. In 2010 l-am vandut si mi-am cumparat unul mai nou, 2008 cu motor de 1,2 litri "sisisprezece valve". Am citit că mulți se plâng că motorul 1.2 este destul de slab, dar acest lucru este valabil pentru motoarele cu 8 supape - al meu are și mai multă putere cu 12 cai și, prin urmare, este cu un ordin de mărime mai rapid. În consecință, nu trebuie să dați turațiile așa, iar consumul scade - pe autostradă investesc calm în 5,5 litri, în oraș nu sunt mai mult de 8-9 chiar și iarna.

Chevrolet Aveo 1 generație 1.4 l

Până în 2008, majoritatea mașinilor Chevrolet Aveo erau echipate cu un motor cu injecție E-TEC II de 1,4 litri, care dezvoltă 94 CP. Are o supapă în cap și doi arbori cu came și este capabil să dezvolte un cuplu de până la 130 Nm.

Din 2008, pe modelul T250 restilizat a fost instalată o versiune mai puternică a aceluiași motor, mărită la 100 CP. si emiterea unui moment de 131 Nm. Ambele versiuni ale motorului sunt disponibile atât cu o manuală cu 5 trepte, cât și cu una automată cu 4 trepte.

Consumul de combustibil Chevrolet Aveo 1,4 la 100 km. Recenzii

 • Ilya, Ryazan. Am luat mașina în cabină, deși inițial considerată o mașină complet diferită. Dar m-a cucerit culoarea roșie, plus că a fost o promovare. In general l-am luat complet echipat, cu motor de 1,4 litri si maner. Consumul a fost măsurat în diferite moduri, drept urmare am obținut următoarea medie aritmetică: vara orașului de la 7 la 9 litri, iarna orașului de la 8 la 10,5 litri, autostradă de la 5 la 6 litri, în funcție de viteză. Toate indicatoarele fără climatizare - și el mănâncă bine benzină și dinamică.
 • Fedor Anatolievici, Novosibirsk. Criza blestemată din 2008 a consumat toate economiile - ce ar fi fost suficient pentru a cumpăra o Toyota nouă, acum era suficient doar pentru un fel de mașină de buget, apoi în baza de date. Eu și soția mea am hotărât că dacă o luăm deja, atunci măcar în configurația normală și la începutul anului 2009 în salonul Chevrolet am luat un Aveo (lansare 2008) cu motor 1.4, automat și în plin. În principiu, sunt mulțumit de tot - conduc calm, așa că am suficientă putere și dinamică cu capul. Consumul este mic, dar iarna, din cauza înghețurilor severe, iese până la 12 litri, vara este mult mai puțin - 7-8.
 • Zakhar, Tyumen. Mașina nu a fost cumpărată ca mașină de familie, ci pentru serviciu, pentru că trebuie să călătorești mult pentru afaceri. Desigur, criteriile principale au fost consumul redus, prețul mic și măcar unele facilități. Chevrolet Aveo este o opțiune excelentă din toate punctele de vedere. Mănâncă puțin - cu motor de 1,4 litri și mâner, chiar și la -25 ... -30, nu am consumat mai mult de 10 litri în oraș, până la 8 litri vara. Dar asta cu condiția ca întreținerea și service-ul să se facă la timp, precum și schimbarea lumânărilor la fiecare 7000 km, precum și curățarea USR - în caz contrar consumul crește imediat.
 • Alexey, Khabarovsk. După vânzarea Camry din 1998, am cumpărat o mașină pentru soția mea - am Avenis de mult timp. Soției nu-i place mașina, au luat mecanicii, cu un motor de 1,4 litri și un hatchback cu 5 uși. Salonul, in principiu, este spatios, nici motorul nu este rau - in comparatie cu Avensis, desigur, nimic, dar este suficient pentru sotia mea prin oras, iar ea nu conduce mai mult de 100 km/h pe autostrada . Dar soția mea consumă până la 7 litri, iarna puțin mai mult, cam un litru.
 • Eugene, Sankt Petersburg. Chevrolet Aveo — aceasta este prima mea mașină. Tatăl meu a ajutat cu banii, am economisit puțin peste 3 ani de studii și de muncă cu jumătate de normă - în general, mi-am cumpărat un hatchback cu motor de 1,4 litri în 2006, încă cu faruri înguste. Culoarea cu siguranță nu este gheață, dar nu existau alte opțiuni pentru acea cantitate. În primul an, a trebuit să mă răsucesc și să merg pe servicii, dar mi-am adus în minte și acum nu mă deranjează. Cel mai multumit de cheltuiala, pentru ca. acestea sunt costuri fixe - chiar și cu ambuteiajele din Sankt Petersburg, nu am mai mult de o duzină de consum și 7-8 litri în medie.
 • Alexandru, Ufa. Am cumpărat o mașină de la un bărbat care lucrează într-o tură în nord - cred că aceasta este o opțiune foarte bună. Judecăți singur - mașina este din 2008 și are 84 de mii de kilometri la momentul achiziției (2016). Motorul este bun, pentru 100 de cai, accesorii de putere, 4 airbag-uri si toate astea. La început a fost neobișnuit, motorul începe să tragă doar de la 3000 rpm, așa că în oraș ia consumul de până la 10 litri.
 • Anton, Nijni Novgorod. Când am ales Aveo, am luat în considerare opțiuni cu 1,6 litri, dar nu existau opțiuni bune, așa că am început deja să aleg versiuni cu motor de 1,4 litri. Am găsit o mașină bună - 2007 cu mecanică, nestricată, în stare bună, deși au fost moletate 95 de mii. Sunt mulțumit de mașină cu aproximativ 70% - dinamica nu este rea, viteza devine și ea normală, dar consumul mediu în oraș este de o duzină, rar până la 9 litri.

Chevrolet Aveo 1 generație 1,6 l

Motoarele pe benzină de 1,6 litri sunt cele mai puternice unități de putere care sunt instalate pe Chevrolet Aveo. Un astfel de motor dezvoltă o putere de 106 CP. si un moment de 145 Nm. Are 16 cilindri și arbori cu came în cap. Un motor similar este instalat pe multe modele Chevrolet, inclusiv Cruze și altele, și este disponibil atât cu o manuală cu 5 trepte, cât și cu una automată cu 4 trepte.

Consumul Chevrolet Aveo recenzii 1.6

 • Andrew, Cleveland. Locuiesc în America de destul de mult timp. Doar în filme toată lumea circulă pe suburbii, în viața reală, mulți, mai ales în orașe, aleg mașini mai compacte și mai ieftine. Nu am văzut rostul să cumpăr o mașină nouă, așa că am făcut schimb cu vechea mea Altima și am cumpărat un Chevrolet Aveo din 2004 de doi ani. În general, motorul mai mult sau mai puțin nu s-a deschis și nu a mâncat ulei, dar benzina este ca un cal, mi-a luat vreo 10-12 litri în oraș - asta este mult. Da, iar suspensia e nasol - toate denivelările se simt. Apropo, nifiga nu este american - la toate piesele de schimb Made in Korea, asta e.
 • Alena, Orel. Soțul meu l-a cumpărat în 2007 ca să nu-l implor pentru mașina lui. Deoarece un prieten are o mașină similară cu un motor 1.2, soțul a decis că un astfel de motor nu este suficient și a comandat o versiune cu 1.6 în cabină. Am așteptat aproape 2 luni să vină. Nu simt o mare diferență pentru că nu conduc mult. Consumul este mic - în oraș aproape 9-10 litri, în afara orașului vreo 7. O prietenă are aproape la fel, dar are un motor mai mic.

Chevrolet Aveo 2 generatie 1.2 l

A doua generație Chevrolet Aveo, care a început producția în 2011, era echipată cu motoare de aceeași cilindree ca prima generație, dar cu putere mai mare. Deci, motorul de bază cu un volum de 1,2 litri a primit o putere de 86 CP. și un cuplu de 115 Nm, dar, ca și versiunea anterioară, este disponibil exclusiv în tandem cu o transmisie manuală.

Consumul de combustibil Chevrolet Aveo 1.2

 • Anna, Penza. Mi-am cumparat un Aveo 2014, nou, de la salon. Colegii spun că are motorul slab, dar eu am destul în oraș. Nu pot spune sigur, dar nu umplu foarte des. În plus, o mașină foarte confortabilă - poți parca oriunde.
 • Dmitri, Moscova. L-am cumpărat special pentru a lucra într-un taxi, deoarece motorul 1.2 are un consum mic de benzină conform recenziilor. Într-adevăr, consumă foarte puțin - în orașul 7-8 iese orașul, cu ambuteiaje de până la 9 litri. Adevărat, motorul nu are dinamică - dar nu prea am nevoie de el.
 • Anastasia, Ekaterinburg. Mi-a plăcut mașina la prima vedere. Femeile cumpără de obicei mașini elegante, iar aceasta arată atât de brutală. Dimensiunile sunt compacte - am un hatchback cu trei usi, dar interiorul este spatios. Conduc zilnic, dar pe distante scurte: gradinita-munca-gradinita-acasa, maxim 30-40 km pe zi, deci imi ajunge un rezervor plin pentru mai bine de 2 saptamani.
 • Pavel, Sankt Petersburg. În general, am dus această mașină soției mele de ziua ei. Dar s-a dovedit că mi-am vândut mașina veche, dar până când am cumpărat una nouă, am mers cu Aveo aproape 3 luni. Motorul de depășire este foarte strâns, dar acest lucru nu este esențial pentru o călătorie liniștită în oraș. Dar consumă puțină benza - cu ambuteiaje de până la 8 litri, iar pe autostradă nu mai mult de 6 litri.
 • Ekaterina, Moscova. Am condus un Chevrolet Spark, dar după ce a început să se defecteze, l-am vândut și am cumpărat un Chevrolet Aveo nou în salon. Motor 1.2, transmisie adevărată mecanică, dar nu sunt obișnuit cu mașina. Din punct de vedere al dimensiunilor, precum Spark, consumul este cam la fel - conduc calm și precaut, așa că ajung până la 7 litri, dar am astfel de trasee pe care rar stau în ambuteiaj.
 • Victor, Kaliningrad. Chevrolet Aveo, 1.2 MT, 2015. Motorul este mai puternic aici decât la versiunea anterioară, dar încă trage destul de slab. Acest lucru se simte mai ales atunci când porniți apartamentul - senzația că o placă de beton a fost legată de mașină. Consumul pe autostrada este de 5,5 litri, in oras pana la 8 - cam prea mult pentru un motor atat de mic.

Chevrolet Aveo a 2-a generație, 1,4 L

Pe Chevrolet Aveo de generația a 2-a este instalat un motor cu injecție pe benzină de 1,4 litri, similar cu cel care a fost instalat pe mașinile de prima generație după restyling-ul din 2008. Acesta dezvoltă 100 CP și 130 Nm de cuplu și este oferit fie cu o manuală cu 5 trepte, fie cu o nouă automată cu 6 trepte.

Rata consumului de combustibil Chevrolet Aveo 1,4 la 100 km

 • Akim, Pomozdino. Am cumpărat un Chevrolet Aveo 1.4MT pentru muncă - lucrez ca agent de vânzări, nu pot merge nicăieri fără mașină. Deoarece trebuie să călătoresc mult, inițial am luat în considerare doar acele opțiuni care au un consum redus de benzină. Aveo este doar opțiunea de care era nevoie. Un motor destul de puternic pentru 100 de cai, în timp ce consumul este mic - 6 litri în afara orașului, 7-8 în oraș.
 • Serghei, Ryazan. Un Chevrolet Aveo din 2015 a fost achiziționat pentru fiul meu în onoarea absolvirii universității. A absolvit cu diplomă, a studiat bine – cred că a meritat. Fiul tocmai s-a îndrăgostit de mașină și îmi place și mie - design elegant, motor puternic, deși mic ca volum (față de Prado-ul meu). Consumul este in general ieftin - in afara orasului 5 litri la suta de metri patrati, in oras 8,5 litri.
 • Pavel, Moscova. Mașină grozavă pentru oraș, mai ales în hatchback-ul din spate. Dimensiunile iti permit sa parchezi fara probleme, manevrabilitate buna. Motorul este dinamic, ia viteză bine, iar consumul cu ambuteiajele din Moscova nu depășește 10 litri. Dacă cineva crede că asta este mult, nu a călătorit prin Moscova, uneori un coleg de pe un Camry de 2 litri iese cu până la 20 de litri.
 • Dmitri, Belgorod. Chevrolet Aveo, 1.4AT, 2013. L-am cumparat din salon, inainte aveam o Priora. Mașini, parcă, din aceeași categorie, dar diferă foarte mult între ele, mai ales din punct de vedere al confortului. Da, iar dinamica lui Aveo este mai bună decât cea a lui Priora, deși caii sunt aproape la fel. Consumul este relativ mic pe autostrada daca circuli cu 90 km/h, apoi 5-5,5 litri, intr-un oras mai mare.
 • Stas, Krutogorsk. Mașina a fost cumpărată la Moscova - aproape 1000 km până la mine. La început mi-a fost frică - totuși, o distanță mare pentru condus, în plus, am luat-o din habitaclu, motorul nu era rodat. Dar nimic, călătoria a decurs fără probleme. Pe autostrada, consumul a fost de vreo 8 litri – dar asta tinand cont de faptul ca nu a rulat si eu circulam cu aer conditionat, caldura era nebuna.
 • Serghei, Sevastopol. Într-adevăr, o mașină pentru oraș, pentru cei care nu au nevoie să înece pedala până la podea. Consumul este mic - l-am cumpărat în 2012, apoi erau încă în Ucraina, benzina este foarte scumpă, așa că am luat 7 - 7,5 litri în regim mixt. Acum benzina este mai ieftină, dar totuși economisirea este bună.

Chevrolet Aveo 2 generație 1,6 l

Cel mai puternic motor care este instalat pe Chevrolet Aveo este un motor ECOTEC de 1,6 litri pe benzină aspirat natural cu injecție. Comparativ cu generația anterioară, are performanțe îmbunătățite - puterea motorului ajunge la 115 CP, iar cuplul este de 155 Nm. Unitatea de putere funcționează împreună cu o transmisie automată cu 6 trepte sau manuală cu 5 trepte.

Comentarii reale despre Chevrolet Aveo 1,6 consum de combustibil la 100 km

 • Alena, Orel. Eu și soțul meu am cumpărat această mașină acum aproape 2 ani. La început, amândoi au condus, dar apoi i s-a dat o mașină de companie, așa că am luat Aveo pentru utilizare aproape neîmpărțită. Mașina nu pune probleme, iar consumul pentru un motor atât de puternic este pur și simplu excelent - 6,5 litri pe autostradă, vreo 10 în oraș cu aer condiționat pornit.
 • Vadim, Izhevsk. Am cumpărat mașina soției mele de ziua ei. Chevrolet Aveo, 1.6AT, 2015, cu sedan, in rosu. O mașină bună - nici măcar nu mă așteptam ca un astfel de copil să aibă un motor atât de puternic. 115 cai orice s-ar putea spune - și asta este mult. În același timp, consumul este chiar mic - în regim mixt iese ceva de genul 8-9 litri.
 • Olga, Saratov. Când am văzut această mașină în cabină, m-am îndrăgostit de ea. Mulțumesc tatălui - m-a ajutat să cumpăr și m-a descurajat să-l iau în cea mai ieftină versiune, a raportat banii și m-a cumpărat cu un motor de 1,6 litri. Sincer să fiu, nu înțeleg cu adevărat care este diferența, dar este o mașină foarte rezvenky. Conduc mai mult pe autostrada - locuim in afara orasului, asa ca iau cam 8 litri in regim autostrada + oras.
 • Yuri, Rybinsk. Am cumparat o masina in 2015. Am luat imediat un motor de 1,6 litri - timp de câteva luni la serviciu am mers la Aveo din generația anterioară cu un motor de 1,2, deci este o batjocură, dar nu a fost condus, nu am tras deloc. Dar acest motor trage perfect, depășirea este ușoară. Dar și consumul este pe măsură - în oraș ies 10 litri, pe autostrada 7, cred că asta e mult.
 • Grigory, Sankt Petersburg. Chevrolet Aveo, 1.6MT, 2015. Înainte de asta am fost la Lacetti, dar această mașină m-a „obosit” - modelul este cu adevărat depășit, atât mental, cât și fizic. Am decis să iau un nou Shevrik - se potrivea atât prețului, cât și cerințelor mele și s-a dovedit mai ieftin decât Kalina. Un motor bun, trage bine la turații mici, iar conform BC-ului obișnuit, consumul arată o medie de aproximativ 8 l/100 km.
 • Ilya, Tyumen. Mi-am cumpărat Chevrolet Aveo în 2013, timp în care am parcurs 82 de mii de km. Motor 1.6 cu cutie de viteze automata, caroserie hatback. Dă 160 km/h pe autostradă, poate mai mult, dar nu sunt un fan al condusului. Dintre minusuri - foarte scăzut și nu există suficient spațiu. Consumul mediu este de 9,5 litri la suta de metri pătrați.
 • Serghei, Tomsk. Schimb mașina foarte des și faptul că merg cu Aveo 2013 de doi ani este un adevărat record. În principiu, mașina nu este rea, dar la început mi-a dat câteva probleme, deși am luat-o în cabină. Nu pentru viteză - dacă vitezometrul este peste o sută, mașina chiar aruncă, iar la 150 km/h consumul ajunge la 12,5 litri. Plus că era o cutie neobișnuită. După spargere, kilometrajul normal era deja în oraș 10 iarna și 9 vara, pe autostradă 6, respectiv 5 litri.

Chevrolet Aveo este o mașină subcompactă dezvoltată de General Motors. De asemenea, este popular pe piața americană, cum ar fi Chevrolet Sonic.

Chevrolet Aveo a fost proiectat de celebrul designer italian Giorgetto Giugiaro.

1 generatie

Producția în serie a modelului a început în 2002. Dezvoltatorii au oferit trei opțiuni de caroserie - un sedan cu 4 uși, precum și un hatchback cu 3 uși și 5 uși.

În 2008, a avut loc un restyling major al mașinii, care a atins designul și caracteristicile tehnice.

Chevrolet Aveo din spatele lui T200, numit și Daewoo Kolos, este furnizat în principal pe piețele din Europa de Est. Trebuie remarcat faptul că asamblarea acestei opțiuni are loc la întreprinderea ucraineană ZAZ.

Nu uitați că ZAZ produce și Chevrolet Aveo T250, care se numește ZAZ Vida pe piața locală.

Pentru piata europeana, Aveo este echipat cu un motor de 1,2 litri si doua de 1,4 litri. Șoferii ucraineni pot conta pe motoare de 1,5 litri și 1,6 litri. Americanii sunt disponibile unități de 1,6 litri.

2 generatie

Din 2011, a fost produsă a doua generație Chevrolet Aveo, al cărei design se bazează pe caroseria T300. În 2012, producția de masă a început la uzina din Kaliningrad. Aveo asamblat intern este echipat cu un motor cu un volum de 1,6 litri.

Mulți șoferi sunt interesați de întrebarea: „Care sunt ratele de consum ale Aveo?”. În paragraful următor, vom încerca să răspundem cât mai obiectiv posibil.

Consum

Principalul avantaj al Aveo este considerat consum redus. Motivul pentru aceasta constă în caracteristicile de design și unitățile de putere de înaltă tehnologie. De exemplu, consumul de combustibil la 100 km pentru un Aveo cu motor 1.6 pe benzină și mecanică este de 6 litri în ciclu combinat.

O unitate similară cu transmisie automată consumă în medie 8 litri de combustibil.

Datorită consumului scăzut de combustibil, Chevrolet Aveo este la mare căutare pe piața globală de automobile.

Dar, oricum ar fi, fiecare șofer încearcă să minimizeze pe cât posibil această cifră. În paragraful următor, vom discuta despre acest lucru.


Cum se reduce consumul de Aveo?

Pentru a reduce consumul de combustibil, este necesar să țineți cont de câteva puncte importante:

 • Întreținere auto de înaltă calitate - schimbarea uleiului, curățarea filtrului și înlocuirea supapelor. De asemenea, se recomandă efectuarea diagnosticelor computerului la fiecare două luni pentru a detecta și elimina problemele problematice. Dacă totul este făcut corect, indicatorul de consum nu va diferi cu mult de cel indicat în pașaport și poate fi chiar mai mic.
 • Este de dorit să umpleți mașina cu tipul de combustibil care este indicat în documentația mașinii. De exemplu, un motor proiectat să funcționeze cu benzina 92th se poate uza mai repede cu 95th. Acesta este exact momentul în care mai scump nu înseamnă mai bine.
 • Raționalizarea caroseriei ar trebui să fie aproape de ideală - orice element de design neadecvat poate degrada aerodinamica mașinii și, în consecință, poate crește consumul de combustibil din cauza supraîncărcării motorului.
 • Dimensiunea optimă a anvelopelor și a roților - orice abatere de la normă duce la o creștere a rezistenței, ceea ce face ca motorul să consume resurse suplimentare.
 • Foloseste electronica doar atunci cand este necesar, pentru ca, grosier vorbind, functioneaza si in detrimentul combustibilului, iar cu cat elementele sunt mai active, cu atat consumul este mai mare.

Mașina Chevrolet Aveo clasa B a fost prezentată pentru prima dată publicului în 2012, după restyling. Aveo a dobândit o formă frumoasă și agresivă, care vizează în principal cumpărătorul de tineret. Pentru mașină sunt prezentate 4 motoare și 2 transmisii pentru diferite niveluri de echipare. Prețul pentru versiunea de bază începe de la 500 de mii de ruble.

Chevrolet Aveo 1.2 70CP MT

Rata consumului de combustibil la 100 km

Această mașină cu motor 1.2 este inclusă în pachetul de bază asociat cu o transmisie manuală. Mulți cumpărători după cumpărare se plâng de dinamica foarte scăzută a mașinii. Consumul de combustibil al acestei mașini nu este nici măcar rău: în ciclul urban este de 7,5 litri, pe autostradă - 4,8 litri.

Consum real de combustibil

 • Anna, Moscova. L-am cumpărat pentru a înlocui o Spark veche, îmi place foarte mult mașina, este suficientă putere a motorului în oraș, consumul este același ca la Spark - aproximativ 5 litri în oraș.
 • Dmitri, Penza. L-am luat pentru soție, dar am condus singur până mi-am cumpărat o mașină pentru a o înlocui pe cea veche. Totul se potrivește, dinamica pentru oraș este destul de normală, debitul nu este mai mare de 6 litri.
 • Anastasia, Moscova. Sotul meu l-a cumparat de ziua lui, este foarte multumit de aparat, este foarte economic si se potriveste peste tot in oras. Nu știu ce consum de combustibil, dar este foarte mic, rar alimentez.
 • Pavel Ekaterinburg. L-am cumpărat pentru un taxi în speranța unui consum mic de benzină. Inca nu am regrete, in orasul cu Conder nu ies mai mult de 7 litri.
 • Ekaterina. St.Petersburg. Am cumpărat Aveo pur și simplu pentru că mi-a plăcut, alimentez foarte rar, rezervorul ține cel puțin o lună cu condusul zilnic.

Chevrolet Aveo 1.2 86 CP MT

Datele vehiculului

O mașină cu acest motor este foarte potrivită pentru oraș, dar există suficientă putere pentru pistă, în ciuda dimensiunilor atât de mici ale motorului. Acest motor este disponibil numai în tandem cu o transmisie manuală. Consumul de combustibil cu putere crescută în comparație cu motorul de bază este mai mic, în oraș nu mai mult de 7,1, pe autostradă - 4,6 litri.

Recenziile proprietarilor

 • Daria, Arhangelsk. L-am cumpărat cu un motor mai puternic, căci tatăl meu spunea că 70l.s ar fi puțini în oraș. Consumul, mai ales, este mai mic, după cum a spus managerul, pe autostradă ies vreo 5 litri, ea nu a băgat în seamă în oraș.
 • Nikolay, Syktyvkar. L-am cumpărat pentru excursii în sat la părinții mei, din moment ce mașina veche se defecta constant, am fost foarte mulțumit de flux. Eu conduc 140 km pentru 6-7 litri, nu mai mult.
 • Constantin, Moscova. L-am luat pentru un taxi, încă nu mă pot opri să admir aspectul mașinii, iar interiorul este neobișnuit. Consumul in oras nu este mai mare de 8 litri cu aer conditionat.
 • Natasha, Kazan L-am cumpărat acum un an, deja s-a schimbat suspensia cu o serie de 40 de mii, ies des în oraș la părinți, drumul este groaznic. Consum foarte mic pe autostrada, cam 5 litri la 100 km.
 • George, Moscova. Consum foarte mic in oras, inca nu cred instrumentele, iese nu mai mult de 4 litri cu un Conder, foarte ciudat.

Chevrolet Aveo 1.4 100 CP MT+AT

Despre masina

Acest Chevrolet este o încrucișare între motoarele mici și un motor de top de la Chevrolet. Acest motor este asociat atât cu transmisii manuale, cât și cu transmisii automate. Motorul este capabil să accelereze mașina cu până la 177 km pe oră.

Consum de combustibil

 • Akim, Petersburg. L-am cumpărat în 2013 pe credit pentru a-mi înlocui Priora, pur și simplu îmi place mașina, dinamică foarte mare pentru un motor atât de mic. Consumul este si el mic, nu mai mult de 5 litri in oras si 4 pe autostrada.
 • Serghei, Pomozdino. L-am cumpărat de la un dealer din Moscova, l-am condus la mine după 1000 km. Mi-a plăcut foarte mult mașina, nu rulată pe autostradă a consumat nu mai mult de 8 litri cu aer condiționat.
 • Pavel, Ryazan. Lucrez ca reprezentant de vânzări, îmi place foarte mult mașina, consumul redus de energie este mare.
 • Dmitri, Moscova. I-am cumpărat Aveo pentru fiul meu, el este îndrăgostit de această mașină, la fel ca mine, plecăm adesea în oraș, cheltuiala este pur și simplu incredibilă. Pe pistă nu mai mult de 5 litri.
 • Stas, Magadan. Mașina a fost creată pentru oraș, dinamica este excelentă, consumul este mic, ca dimensiuni, tocmai potrivit, nu mic, nu mare.

Chevrolet Aveo 1.6 115 CP MT+AT

Informații despre producător

Această mașină este echipată cu un motor de top de la Chevrolet cu o capacitate de 115l.s. Motorul este asociat atât cu transmisia manuală, cât și cu transmisia automată. Motorul este capabil să accelereze mașina cu până la 189 km pe oră. Consumul de combustibil în ciclul urban este în medie de 9 litri, pe autostradă - nu mai mult de 5.

Proprietarii despre consumul de gaz

 • Alena, Anapa. Cumpărat în urmă cu șase luni, consumul în oraș, desigur, prea mare, dar mașina este foarte jucăușă. Pe autostrada consuma aproximativ 7 litri.
 • Vadim, Vultur. L-am cumpărat pentru un taxi, e doar o bestie, nu o mașină, dinamica este pur și simplu uriașă. Doar aici consumul in oras este prea mare, 10 litri.
 • Ostap, Izhevsk. Conduc de 2 ani, deși nu au fost probleme, consumul pe autostradă este excelent - 6 litri, în oraș e prea mare, bineînțeles, cu vreo 11 litri de aer condiționat.
 • Yura Saratov. Cumpărat acum câteva luni pentru soția mea, ei îi place, și mie. Consumul este foarte mic pentru o astfel de putere a motorului.
 • Katia Rybinsk. Tatăl meu l-a cumpărat cadou, o iubesc foarte mult, nu mai alimentez foarte rar de câteva ori pe lună. Consumul pe autostrada este de aproximativ 6 litri.

Chevrolet Aveo se află de mult timp pe piața mașinilor de buget de clasă B. Prima mașină a apărut în 2002, prima restyling a avut loc în 2007, ultima în 2012. Primele versiuni ale mașinii aveau motoare 1.6 cu un consum de combustibil de 8-10 litri în oraș. Puterea lor era puțin mai mică decât acum, așa că motoarele moderne câștigă atunci când aleg un utilizator.

Top Articles

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated: 11/22/2022

Views: 6406

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.